Kök hücre tedavisi
Yağ dokusundan ve kemik iliğinden elde edilen kök hücreler, vücutta var olan tüm hücrelere dönüşebilen ana hücrelerdir. Yetişkin bireylerde bulunun kök hücreler ise erişkin dokuları yenileyebilir ve vücudu onarabilmektedir. Bozulmuş dokularda, omuz ağrılarında, diz ağrılarında, ayak bileklerinde ya da topuk dikeni gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılabilmektedir. En büyük amacı ise bozulmuş dokunun yine aynı kişiden alınan kök hücre ile düzeltmesidir. Özellikle ağrılı ve ilaç tedavilerinden sonuç alamayan kişilerin başvurdukları bir tedavi yöntemi olarak karşımıza çıkmaktadır.
En büyük avantajı nedir?
En büyük avantajı kişinin vücuduna farklı bir müdahalenin olmamasıdır. Yine kişinin vücudundan alınan kök hücreler ile dokuları yenileyebilmesidir. Vücutta herhangi bir kesi olmadan işlemin uygulanması ise bir diğer avantajıdır. Kök hücre tedavisi, hastaların kafalarında büyüttüğü kadar büyük bir operasyon değil. Çünkü kök hücre, ameliyat ortamına dahi gerek kalmadan kendi kendini yenileyebilmektedir. İşlem sırasında herhangi bir şekilde bölgeye narkoz ya da anestezi de kullanılmamaktadır. Bu sebeple de hastalar tarafından tercih edilmektedir.
Kök hücre tedavisinden kaç gün sonra normal hayata dönülebilir?
Tedavi, polikliniklerde günübirlik bir şekilde uygulanır. Hasta işlem sonrasında sosyal hayatına devam edebilmektedir.
Kök hücre tedavisinde en önemli faktör nedir?
Tedavinin başarılı bir şekilde olmasını sağlayan en önemli faktörlerden biri yine kişinin kendisidir. Çünkü kişinin kilo vermesi, düzenli spor yapması, kısaca hayat tarzını değiştirmesi tedavinin etkisini uzatacaktır. Bunun yanı sıra doğru hasta seçimi ve kök hücrelerin doğru ve uygun seçilmesi en önemli faktörlerdendir.
Kök hücre tedavisi hangi ortopedik hastalara uygulanır ya da uygulanmaz?
Öncelikle kilo ve vücudun yağ oranı çok önemlidir. Bu yüzden de beden kitle indeksi 30’un üzerinde olan çok kilolu hastalara uygulanmamaktadır. Tıp ne kadar ilerlerse ilerlesin var olmayan, dokusunu tamamen yitirmiş hiçbir dokuya uygulanmamaktadır. Örneğin: kıkırdak dokusu tamamen yok olmuş kişiler. Bunun yanı sıra diz, kalça, omuz, el ve ayak bileği yani kısaca eklem kireçlenmelerinde kök hücre tedavisi uygulanabilmektedir. Menisküs yırtıklarında, kaynamayan kırıklarda, kan ve tendon yırtıklarında bu tedavi kullanılabilmektedir.
© 2019 RABIAGUN INTERNATIONAL. ALL RIGHTS RESERVED. RABIAGUN.COM
Subscription Request Successfully placed!
Your Message successfully sent!