Kanal tedavisi

Zaman içerisinde düzenli olarak ağız bakımı yapılmamış ya da diğer sebepler ile iltihaplanan dişin alınmasını önlemek amacıyla uygulanan bir tedavi yöntemidir. Pulpa adı verilen dokunun çıkartılır ve kanal boşluğu temizlenir, şekillendirilir ve doku kanal dolgu maddeleri ile doldurulur. Kişilerin en fazla korktukları tedavi kanal tedavisidir. Fakat gelişen teknoloji ile artık daha az ağrısız ve daha hızlı bir şekilde ve genellikle 2 seansta uygulanabilmektedir.

Kanal tedavisi sırasında ağrı oluyor mu?

Tedavi sırasında yapılacak bölge lokal anestezi ile uyuşturulur. Bunun yanı sıra eğer kişi korkuyorsa gelişen teknoloji ile piyasaya yeni sürülen ağrısız anestezi cihazları kullanarak kişinin ağrı hissetmemesi amaçlanır.

Tedavi sonrasında diş ağrı yapar mı?

Kanal tedavisi yapılırken dişte bulunan sinirler alınır. Bu yüzden de tedavi sonrasında diş, dışarıdan gelen herhangi bir uyarıdan etkilenmemektedir. Fakat dişin iyileşme sürecinde belli dönemlerde ağrı ve çiğnemede hassasiyet yaşatabilir. Bunun sebebi ise iyileşme süresinde olan dişte bulunan dokuların iyileşmesidir.

Ağrının geçmeme durumu var mıdır?

Kanal tedavisi görmüş bir dişin iyileşme süresinden sonra ağrı yapma durumu kanal dolgusunun eksik ya da yetersiz yapılmış olmasından kaynaklamaktadır. Böyle bir durumda ise genellikle ‘reteatment’ denilen yani kanal dolgusunun yeniden sökülerek kök kanallarının temizlenmesi ve yeniden doldurulması işlemi uygulanmaktadır. Bu yöntemle de kişi hala ağrı yaşıyorsa ‘kök ucu rezeksiyonu’ adı verilen bir yöntem ile dişin tedavi edilmesi gerekmektedir.

Kanal tedavisi görmüş bir diş ne kadar süre kullanılabilir?

Ağız ve diş problemlerinin en büyük çözümü düzenli olarak bakımın yapılmamasından kaynaklanmaktadır. Eğer kişi, kanal tedavisi gördükten sonra ağız ve diş bakımını düzenli ve doğru bir şekilde uygularsa dişi, ömür boyu kullanabilir.  Bunun yanı sıra düzenli olarak diş hekimine gitmek ve kanal tedavisi görmeden çekilmiş röntgen ile kanal tedavisi sonrasında çekilen röntgenlerin hekim tarafından karşılaştırılması gerekmektedir. Dişte var olan kemiğin herhangi bir şekilde kaybı varsa ya da kemik yeniden şekilleniş veya şekillenmemişse hekim tarafından yeni çözümler bulunmalıdır. Unutulmamalıdır ki ağız ve diş bakımı vücudu tam anlamıyla etkiler. Bu yüzden de düzenli olarak bakım yapılmalıdır.

Whatsapp+90 544 890 01 44

© 2019 RABIAGUN INTERNATIONAL. ALL RIGHTS RESERVED. RABIAGUN.COM

Subscription Request Successfully placed!

Your Message successfully sent!