İmplant tedavisi

Diş implantları genellikle zaman içerisinde çürümüş ve çekilmiş dişlerin yerini doldurmak amacıyla uygulanmaktadır. Titonyum ve titanyum bileşiklerinden hazırlanır ve ağızda yapay diş kökleri olarak konumlandırılır.

Kaybedilen her diş için implant yaptırılması gerekli midir?

Kaybedilen her diş için implant yapılmamaktadır. Fakat kişi rahatsız oluyorsa ya da diş hekimi tarafından uygun görülmüşse implant tedavisi uygulanmaktadır. İmplantın uygulanabilmesi için yeterli kemiğin bulunması gerekmektedir.

Her hastaya implant tedavisi uygulanabilir mi?

Her durumda olduğu gibi burada da belli istisnalar dışında herkese implant uygulanabilmektedir. Yukarıda da bahsedildiği gibi implantın uygulanabilmesi için yeterli kemiğin bulunması gerekmektedir.

İmplanları vücudun kabul etmemesi ihtimali var mıdır?

İmplantlar, titanyum ve titanyum bileşiklerinde hazırlanır. Bu bileşikler vücut tarafından kolaylıkla kabul edilir. Bu yüzden de vücudun kabul etmemesi gibi bir ihtimal yoktur.

İmplant tedavisi ve tedavi süreçleri nelerdir?

Önce lokal anestezi ile yapılacak bölge uyuşturulur ardından implant yerleştirilir ve kemikte bir yuva hazırlanır son olarak ise implant yerleştirilir.  Operasyonun başarılı bir sonuç vermesi için ise implantın çene kemiği ile tam olarak kaynaşması gerekmektedir. Basit ve ağrısız bir uygulama olduğu için kişi, korkmadan bu tedaviden yararlanabilir. Her operasyonda olduğu gibi kişinin yaşı, yapılacak olan bölge ve sağlık durumuna göre operasyonun türü değişmektedir. Operasyondan sonra kalıcı protez işlemine geçilir. Kalıcı protezlerin yapımı 5 hafta ile 3 ay gibi bir sürededir.

İmplant tedavisi gördükten sonra neler yapılmalı?

Operasyon gerçekleştikten sonra ilk birkaç gün kesinlikle sıcak yiyecek ve içecek tercih edilmemelidir. Daha yumuşak, dişi zorlamayacak besinler tüketilmeli. Diş tam anlamı ile iyileştikten sonra kişi, istediği yiyeceği tüketebilir.

İmplantların belli bir ömrü var mıdır?

İmplantların ömrünü yine kişi belirlemektedir. Düzenli ve doğru bir şekilde bakım yapmalıdır. Bunun yanı sıra her 6 ayda bir mutlaka bir diş hekimine gitmeli ve kontrol ettirmelidir. Bu kontroller implantların durumunu teşhis etmek ve farklı sorunların olup olmadığını öğrenmek için gereklidir. Eğer diş hekimi belli bir sorun görürse bu sorunlar ilerlemeden farklı bir tedavi yöntemi ile sorunlar ortadan kaldırılır.

Whatsapp+90 544 890 01 44

© 2019 RABIAGUN INTERNATIONAL. ALL RIGHTS RESERVED. RABIAGUN.COM

Subscription Request Successfully placed!

Your Message successfully sent!