Ağız kokusu tedavisi

Ağız kokusuna neden olan en büyük etken yetersiz ağız bakımdır. Gün içerisinde tüketilen yiyecekler, ağız içerisinde oluşan enfeksiyonlar, sigara ve alkol kullanımı ağız kokusuna sebep olabilir. Yeterli bir şekilde ağız bakımı yapılsa dahi bazı sağlık problemleri de ağız kokusuna neden olabilir. Ağız kuruluğu, solunum yolu enfesiyonları, diyabet, böbrek, karaciğer ve akciğer hastalıkları ve reflü ağız kokusuna sebebiyet vermektedir.

Ağız kokusuna karşı yapılması gerekenler

Yeterli miktarda su içmek vücudun her bölgesini etkilemektedir. Bol bol su içerek vücudunuzu dengelerken ağız kokusunu da belli miktarda giderebilirsiniz. Şekersiz sakız ya da nane şekeri yemek de nefes tazelemenin bir diğer yoludur. Belli yiyecekleri tükettikten sonra ağız bakımına çok daha fazla dikkat etmek gerekmektedir.

Ağız kokusunun çözümü

Ağız kokusunun birçok sebebi olabilir. Kokunun kaynağı eğer sağlık temelli ise öncelikle bir doktora gidip o sorunu çözmeniz gerekecektir. Fakat konunun sebebi sağlık temelli değilse kişisel ağız bakımına çok daha fazla dikkat etmek gerekir. Düzenli olarak diş fırçalanmalı, diş ipi kullanılmalı ve herkes tarafından unutulan fakat ağız kokusuna en fazla sebebiyet veren dil temizliği de unutulmamalıdır. Piyasaya yeni sürülen ağız kokusu için üretilen gargaralar kullanılabilir. Tüm bunları yaptıktan sonra hala ağızda koku mevcutsa diş hekiminden yardım alınmalıdır.

Ağız kokusunu tedavisinde doğru diş fırçalama ne kadar önemlidir?

Ağız kokusunun bir diğer oluşma sebebi ise doğru diş fırçalamamaktır. Günde en az 2 kez fırçalanması gerekir. Fakat doğru bu işlemin doğru bir şekilde yapılması gerekmektedir. Aksi taktirde dişlerde bakteri üretimi devam eder bu da ağız kokusuna neden olmaktadır.

Ağız kokusunu nasıl algılayabilirim?

Ağzınızın kokup kokmadığını öğrenmek istiyorsanız iki eliniz ile ağzınızı kapatarak üfleyin. Eğer gelen koku sizi rahatsız ediyorsa ağız sağlığınıza daha fazla önem vermeye başlamalısınız demektir. Ağız kokusunu kişi kendi kendine öğrenebileceği gibi bir diş hekimine başvurarak da öğrenebilmektedir. Unutulmamalıdır ki eğer ağız kokusunun sebebi sağlık temelli değilse hekimin önerdiği ürünler ile ağız kokusu giderilir ama sağlık temelli ise kesinlikle doktora gitmeli ve tedavi olunmalıdır.

Whatsapp+90 544 890 01 44

© 2019 RABIAGUN INTERNATIONAL. ALL RIGHTS RESERVED. RABIAGUN.COM

Subscription Request Successfully placed!

Your Message successfully sent!